Twee jonge stokstaartjes

Op 2 augustus zijn er voor de eerste keer jonge stokstaartjes geboren in Klein Costa Rica!

De kleintjes hebben zich de eerste weken verstopt in het nachthok. Tijdens de eerste weken zitten hun oogjes dicht en zijn ze geheel afhankelijk van de ouders. De moeder komt regelmatig het hok in om borstvoeding te geven. En ook alle mannetjes in de groep zijn erg lief voor de kleintjes en zorgen dat ze veilig zijn. Er is binnen een stokstaartjes familie slechts één dominant koppel welke voor nageslacht mag zorgen. Vervolgens draagt de hele groep zorg voor de jongen van dit koppel.

Zodra de oogjes open gaan beginnen ze ook klungelig rond te wandelen. De grote stokstaartjes hadden het er maar druk mee, ze waren het niet altijd eens met waar de kleintjes naartoe gingen. En sleepten hen dan via hun mond weer terug naar het nachthok.

Na drie/vier weken zijn ze niet meer te stoppen! Ze gaan op verkenning, rennen door het hele verblijf, klimmen en klauteren, en beginnen mee te eten van het voer van de grote stokstaartjes. Ze stoeien met elkaar en komen super dapper op onze verzorgers afrennen als er voer aan komt.

© Copyright 2022 Kleincostarica.nl Alle rechten voorbehouden - Webpartners