Vuurkruinbaardvogel

Trachyphonus erythrocephalus

Herkomst De Vuurkruinbaardvogel komt voor in zowel zeer open gebieden en gebieden met dichte bossen, in de landen Ethiopië, Kenia, Somalië, Soedan, Tanzania en Oeganda.

Voeding Dit zijn echte insecten- en vruchten eters, ze voeden zich met planten, vruchten, zaden en insecten. Ze voeden zich dus met bijna alles wat ze kunnen vinden.

Man of vrouw Het verschil tussen een mannetje of een vrouwtje is te zien aan de keelkinstreep, het vrouwtje heeft deze niet en het mannetje wel. Beide geslachten kunnen heel fraai zingen en zijn ongeveer 23 centimeter groot.

Specht “Nee mevrouw, dat is geen Specht”. Veel bezoekers moeten aan de specht denken wanneer ze de deze vogel zien. Toch zijn ze geen familie van elkaar. De Vuurkruinbaardvogel behoord tot de familie van de baardvogels en de Specht bij de spechtvogels. Maar toch hebben ze iets gemeenschappelijks. De specht maakt een holletje in een boom en dat doet de Vuurkruinbaardvogel ook. Toch zien deze holletjes er heel anders uit; de Specht maakt een holletje die naar beneden gaat en de Vuurkruinbaardvogel maakt een holletje die horizontaal de boomstam in gaat. Dit doen ze meestal in oude en rottende boomstammen.

Heeft u het geluid van deze mooie vogel al gehoord?

Vuurkruinbaardvogel

© Copyright 2019 Kleincostarica.nl Alle rechten voorbehouden - Webpartners