Lierstaartwidavink

Euplectes jacksoni

Herkomst Deze zangvogel leeft in hooflanden van oost Afrika, daar leeft hij in moerassen en vochtige graslanden.

Voeding De lierstaartwidavink heeft een vrij breed dieet, dit wil zeggen dat hij veel verschillende soorten voeding eet. Naast verschillende soorten zaden eet hij ook insecten. Er is veel onderzoek gedaan naar deze soort in de natuur en er is daardoor veel bekent van zijn natuurlijke dieet. In de natuur eet hij kevers, torren, spinnen en termieten.

Gedrag De soort is non–parasitair, wat inhoud dat de soort zelf een nest bouwt en zelf de jongen uitbroed en opvoed. Dit in tegenstelling dus tot veel andere wida’s die vallen onder de familie Vidua (parasitaire wida’s).

Lierstaartwidavink

© Copyright 2019 Kleincostarica.nl Alle rechten voorbehouden - Webpartners