Koningsglansspreeuw

Cosmopsarus regius

Herkomst De Koningsglansspreeuw komt van naturen voor in Oost-Afrika, in beboste gebieden.

Voeding Deze vogel is gek op insecten, zoals kleine wormpjes en kevertjes. Ook voedt hij zich met zacht en zoet fruit en bessen.

Man of vrouw De mannetjes van deze soort zijn doorgaans groter dan de vrouwtjes en hebben bovendien een langere staart.

Gedrag Deze vogel kan soms een beetje brutaal zijn tegen andere vogels. Gelukkig heeft hij ruimte genoeg in Klein Costa Rica en ervaren andere vogel geen last van deze vogel. Zingen doet de koningsglansspreeuw niet, maar hij kan wel een roepend geluid maken.

Koningsglansspreeuw

© Copyright 2019 Kleincostarica.nl Alle rechten voorbehouden - Webpartners