Hop

Upupa epops

Herkomst De Hop is een vogel uit de familie Hoppen. Hij voelt zich thuis in gematigd- en subtropisch Europa, in open bossen, grassteppen en woestijnachtig gebied. Het zijn zomervogels die de winter doorbrengen in Zuid-Europa of tropisch Afrika. Het Iberisch Schiereiland is het belangrijkste broedgebied.

Hop

  • Groen: jaarvogel
  • Oranje: zomergast
  • Blauw: wintergast

Voeding Deze vogel is een echte insecten eter, hij eet grote insecten maar ook slakken en kleine reptielen.

Vlinder Een Hop is een onmiskenbare vogels. De vlinderachtige, dwarrelende vlucht trekt onmiddellijk uw aandacht en de gebandeerde, ronde vleugels zijn niet te verwarren met een andere vogelsoort. De prachtige kuif van de Hop is een mooie verschijning als de vogel deze op zet, met deze kuif kan hij communiceren en allerlei emoties tonen.

Rode lijst De Hop staat op de rode lijst. Om bepaalde vogelsoorten in Nederland een beschermde status te geven is de rode lijst opgesteld. Soorten worden op deze lijst geplaatst omdat de populatie in Nederland bijvoorbeeld sterk is afgenomen, of omdat de soort een internationale betekenis heeft. Hier vindt u de rode lijst zoals deze is opgesteld in 2004, zie Rode Lijst Vogels.

Hop

© Copyright 2022 Kleincostarica.nl Alle rechten voorbehouden - Webpartners