Dominikanerwida

Vidua macroura

Herkomst Deze vogel is afkomistig uit Afrika in het zuidelijke deel van de Sahara. In het Caraïbische gebied zijn ook verwilderde populaties van ontsnapte vogels.

Voeding Het dieet van een Dominikanerwida bestaat uit diverse graszaadsoorten en insecten, met name spinnen en mieren vindt hij erg lekker.

Man of vrouw Tijdens de broedtijd is er een duidelijk verschil te zien tussen het mannetje en het vrouwtje, dan wanneer u ze ziet buiten de broedtijd. Vrouwtjes zijn dan bruin / grijs getekend en veel bezoekers van Klein Costa Rica verwarren haar dan met een mus. De man daarin tegen is zwart wit, met een lange opvallende staart die tot wel 20 centimeter kan zijn. Deze lange staart heeft hij alleen tijdens de broedtijd, daarbuiten lijkt hij veel meer op het vrouwtje. Het snaveltje van het mannetje is altijd rood gekleurd terwijl het snaveltje van het vrouwtje alleen buiten de broedtijd rood gekleurd is.

Verstoppertje spelen Het is niet altijd gemakkelijk om deze vogel te vinden in de tropische tuin. Dit komt doordat ze zich verstoppen in de bomen en omdat het vrouwtje een hele goede schutkleur heeft. U zult ze veel eerder horen fluiten, dit kleine vogeltje kan namelijk heel erg mooi fluiten.

Foto: Dominikanerwida man

Foto: Dominikanerwida man

Foto: Dominikanerwida vrouw

Foto: Dominikanerwida vrouw

© Copyright 2019 Kleincostarica.nl Alle rechten voorbehouden - Webpartners