Diamantduif

Geopelia cuneata

Herkomst De diamantduif komt van oorsprong alleen voor in Australië en heeft een grote verspreiding door het binnenland van geheel Australië. Hij heeft een groot verspreidingsgebied en daardoor is de kans op uitsterven er niet.

Voeding Deze duif eet graag allerlei soorten zaden en groenvoer. Tevens eten ze af en toe een klein wormpje of een miereneitje.

Gedrag Dit kleine duifje zien we vaak terug bij mensen thuis in een volière. Hij is namelijk erg sociaal en kan gemakkelijk bij andere (kleine) vogelsoorten.

Hij dankt zijn naam aan de spikkeltjes op zijn grijze vleugels, deze lijken op diamanten.

Diamantduif vlindertuin

De diamantduif is de kleinste duivensoort ter wereld.

© Copyright 2019 Kleincostarica.nl Alle rechten voorbehouden - Webpartners