Vlinders

Altijd al een vlinder uit de tropen van dichtbij willen zien? Bij ons kan dit! Er fladderen meer dan 400 gekleurde vlinders rond waaronder de blauwe Morpho. Tijdens uw wandeling door de vlindertuin kan er zelfs een vlinder op uw schouder landen. Wekelijks komen er vlinderpoppen uit Costa Rica en Maleisië naar Klein Costa Rica. Na de lange reis worden deze poppen opgehangen in de “Poppenkast” en kunnen zich daar gaan ontpoppen tot een mooie vlinder. Het grootste gedeelte van de vlinders komt uit Costa Rica. Lees hieronder waar ze precies vandaan komen;

Vlindertuin

Klik hier voor meer informatie over de Butterfly Farm in Costa Rica.

Leeftijd De meeste vlinders leven niet langer dan één tot vier  weken. Dat geldt ook voor de vlinders in de tropische vlindertuin in Klein Costa Rica. De passiebloemvlinder leven langer dan een paar weken, zij kunnen wel een paar maanden rond fladderen. De grootste vlinders worden niet het oudst, integendeel de Atlasvlinder haalt maar een dag of vijf.

Poppenkast In Klein Costa Rica worden de poppen opgehangen in de poppenkast. Deze poppen worden geïmporteerd uit o.a. Costa Rica, de Filippijnen, Maleisië en Zuid-Amerika. Nadat ze via de post bij Klein Costa Rica zijn gekomen, worden deze opgehangen in de poppenkast, waarna de vlinder uit zal komen.

Waardplant Met een gedeelte van de vlinders die in de tropische vlindertuin fladderen kan worden gekweekt. Dit kan alleen als de juiste plant, de zogeheten waardplant, van de vlinder aanwezig is. Als de waardplant aanwezig is kan de vlinder eitjes leggen op de plant, is de waardplant niet aanwezig dan zal deze vlinder zich niet voortplanten. De waardplant is per vlindersoort verschillend.

De antennes op de kop van een vlinder dienen als voelsprieten en kunnen hiermee heel goed ruiken. Proeven doen vlinders met hun poten, een vlindervrouwtje proeft met haar voorpoten of het blad waar ze op zit, geschikt is om eieren op te leggen. Veel dagvlinders zijn heel kieskeurig bij de keuze van een plant om eieren op te leggen. Dat doen ze voor de rupsjes, die lusten alleen maar blad van één soort plant. De meeste nachtvlinders zijn lang niet zo kieskeurig.

Levenscyclus De cyclus van een gemiddelde vlinder is in goede omstandigheden: 10 dagen eitjes à 3 weken rups  à 5 week pop  waarna de nieuwe vlinder uitkomt. Een vlinder vliegt alleen bij zonnig weer, als het bewolkt is vliegen de vlinder bijna niet.

Soorten Het aantal vlinders en het aantal soorten hangt af van het seizoen. In het voorjaar en in de zomer zijn er meer vlinders in de tuin dan daarbuiten. Dit heeft deels te maken met het aanbod vanuit Costa Rica en de Filipijnen. Een aantal soorten zijn het gehele jaar aanwezig in de tropische vlindertuin.

Heliconius erato Dryas julia Caligo atreus Heliconius hecale Caligo Eurilochus Papilio Thoas Morpho Peleides Greta oto Eryphanis Polyxena Heliconius sara atlas Heliconius Hewitsoni

© Copyright 2019 Kleincostarica.nl Alle rechten voorbehouden - Webpartners