Fly River Turtle

Carettochelys insculpta

Herkomst De Pig Nosed Turtle of de Fly River Turtle is een zoetwaterschildpad die voorkomt in Noord Australië en Zuid-Guinea. Deze schildpad dankt zijn naam aan zijn lange snuit met grote neusgaten, hierdoor ademen ze lucht in aan het wateroppervlak. Net als een zeeschildpad hebben heeft deze soort in plaats van poten vinnen.

Waterleven van de schildpadden De mannetjes komen NOOIT uit het water en de vrouwtjes alleen als ze eitjes gaan leggen. De vrouwen begraven hun eitjes op  de oever net als andere schildpaddensoorten. Het uitkomen van deze eitjes gaat anders dan bij andere schildpadden. De jongen wachten net zolang totdat het ei nat word (door middel van regen) en komen dan DIRECT uit het ei. Dit kan soms twee weken duren maar ook 60 dagen duren!!

Voeding Deze zoetwaterschilpadden zijn omnivoor. Dat wil zeggen dat ze eigenlijk van alles eten; schaaldieren, weekdieren, insecten maar vooral fruit en groenten vinden ze erg lekker. Het verschil tussen man en vrouw is alleen te zien aan de vorm van de staart. Deze soort word maximaal 70 cm en wegen dan meer dan 20 kg.

Het leven in Klein Costa Rica Sinds 26 maart 2015 wonen er twee Fly River Turtles in de tropische vijver van Klein Costa Rica. Het mannetje is de grootste en heer “Snelly” en het vrouwtje is een stukje kleiner en heet “Shelly”. Tijdens de voerpresentaties kunt u deze twee heel goed zien omdat ze dan helemaal bij het wateroppervlakte komen.

Fly River Turtle

© Copyright 2022 Kleincostarica.nl Alle rechten voorbehouden - Webpartners